Zabavite se s djecom i napravite unikatne uskršnje dekoracije

ll

                                                                                                                                          Foto izvor: www.pinterest.com

Ukoliko želite ovaj Uskrs učiniti posebnim, organizirajte malu kreativnu radionicu za cijelu obitelj! Ova ideja najviše će se svidjeti najmlađim ukućanima jer će njihova mašta i kreativnost zasjati u punom sjaju. Neka se ovog Uskrsa na vašem blagdanskom stolu ili u bilo kojem kutu vašeg doma nađu interesantni ukrasi i veseli detalji koje ste sami izradili!

Male kreativne ideje za velike stvaratelje

Uskrs je idealna prilika da svoje vrijeme posvetite najmlađima te da iskoristite zajedničke trenutke za stvaranje razigrane blagdanske atmosfere. Uz tradicionalne pisanice i blagdansku hranu, dekoracija je ta koja daje završni štih našem domu. U nastavku slijede neke kreativne ideje koje će vas inspirirati da sami napravite originalne uskršnje dekoracije te da svoj dom učinite veselijim i šarenijim:

Zeko maska

Da se na uskršnje jutro pretvorite u pravog malog uskršnjeg zeca potreban je kolaž papir, škare, ljepilo i malo vate. Na bijelom kolaž papiru olovkom nacrtajte obris zekine glave, uši i očiju te ih izrežite škarama. Na uši zalijepite malo ružičastog kolaž papira, izrežite rupe za oči te iznad njih i oko ušiju dodajte vatu. Kako bi maska stajala na dječjem licu, sa svake strane maske napravite rupice te stavite elastičnu gumicu.

 

jkkk

Foto izvor: www.pinterest.com

Razigrane mrkvice

Za one najmanje zabava je zagarantirana uz boje za prstiće! S bojom za prste Maped Color’ peps i bijelim kolaž papirom vaši mališani pretvorit će se u vrsne slikare te će za tili čas napraviti pravo „Mrkvica“ remek djelo! Svaka vrhunska slika zaslužuje biti uokvirena i izložena na mjestu koje će impresionirati mnogobrojne posjetitelje.

906369da53efd214a895921cf11a65eb

Foto izvor: www.pinterest.com

Košara sa cvijećem

Blagdanski stol ništa neće osvježiti više od košarice pune šarenog cvijeća. Za ovu šarenu košaricu potreban je kolaž papir, škare i ljepilo. Za izradu košarice koristit možete kolaž papir zelene boje koji se presavije uz dužinu na pola te se rubovi gornje strane presavijenog papira zalijepe. Nakon što ljepilo odradi svoje, škarama izrežite sredinu presavijenog papira u trakice. Nemojte spremiti ljepilo, trebat će za lijepljenje krajeva izrezanog kolaž papira. Ostaje još napraviti raznobojne cvjetiće od kolaž papira te ih zalijepiti na vrhove trakica.

3e6854b70fd8059513b2b8d9d61943ce

Foto izvor: www.pinterest.com

Uskršnji vjenčić

Ovaj veseli uskršnji vjenčić pobrinut će se kako bi svaki kutak vašeg doma zasjao u punom sjaju nadolazećeg blagdana. Uz malo mašte izradite unikatni vjenčić kojem će se svi diviti! Za izradu su potrebni  papirnati tanjuri, kolaž papir, škare, ljepilo i ukrasna vrpca. Na kolaž papiru olovkom nacrtajte obris uskršnje pisanice te isti izrežite škarama. Za što ljepši efekt uskršnjeg vijenca preporučamo da koristite što više jarkih boja kolaž papira za izradu pisanica. Ukoliko želite šarene pisanice, na kolaž papir možete temperama, vodenim bojama, pastelama ili flomasterima dodati detalje po želji. Škarama izrežite sredinu tanjura sve do njegovog ukrasnog ruba na čiji vanjski rub ćete zalijepiti pisanice od kolaž papira. Još je potrebna ukrasna vrpca koju lijepite na unutarnji rub izrezanog papirnatog tanjura i vjenčić je gotov. Po želji vjenčić možete objesite na zid sobe, ulazna vrata ili na prozor doma.

c4360a5053426b73448075ffdc6c07d9

Foto izvor: www.pinterest.com

Ovo su samo neke od mnogo ideja kako sami možete izraditi prekrasne i jedinstvene dekoracije za Uskrs a da pritom uključite i svoje mališane. Sav materijal koji se može koristit u izradi ovih dekoracija koje će unijeti u vaš dom jednu posebnu notu za vrijeme uskršnjih blagdana možete pronaći u svim našim prodavaonicama  i na e-trgovini.

Samo je jedno pravilo, neka sve bude što šarenije i što veselije!