Izradite zabavnu unikatnu slikovnicu

Prva knjiga s kojom se susrećemo u našoj najranijoj dobi je slikovnica. Uzbudljive priče i događaji pretočeni u šarene i vesele slike puno su nas puta odveli u čudesan svijet mašte.

Taj maštoviti svijet možete sami stvoriti zajedno sa svojim mališanima! Za izradu unikatne slikovnice koja će biti omiljena knjiga u kući potreban je:

  1. Karton ili hamer papir
  2. Kolaž papir
  3. Škare
  4. Špaga ili ukrasna vrpca
  5. Ljepilo

Prvi korak je izrada korica slikovnice. Izrežite škarama u A4 format dva karton ili hamer papira. Potom posložite nekoliko kolaž papira u bojama koje ste odabrali, te ih presavijte na pola. Presavijen papir umetnite između prethodno izrezanih korica. Škarama napravite dvije rupice kroz korice i umetnuti papir kroz koje ćete provesti špagu ili ukrasne vrpce.

Slikovnica je napravljena te slijedi kreativan dio osmišljavanja i kreiranja zanimljive priče i crteža. Za risanje crteža unutar slikovnice i na koricama preporučujemo folmastere i drvene bojice marke Maped, Jolly, Herlitz i Kores. Korice vaše nove slikovnice možete dodatno ukrasiti kolaž papirom, naljepnicama ili ljepilom sa šljokicama.

Sve potrebne materijale za izradu slikovnice možete pronaći u svim prodavaonicama Narodnih novina d.d. te na web shopu.