Izradite sami: proljeće u vašem domu

Dolaskom proljeća mnogi će poželjeti unijeti dodatan dašak svježine i zelenila u svoj dom. Razigrani ukrasi šarenih boja odličan su način da poželite dobrodošlicu toplijim i vedrijim danima te uljepšate svakodnevicu sebi i svojim najbližima. Osim svježeg cvijeća i procvalih zelenih grančica, za proljetno ukrašavanje doma najčešće se koriste vrpce i mašne, svijećnjaci, gotovi cvjetni aranžmani te posude raznih oblika i boja. Osim cvjetnih i zelenih ukrasa, mogu se izraditi i razne dekoracije od papira, koje će posebno razveseliti djecu i pružiti im priliku da vlastitom maštom ukrase vlastiti kutak i ostale prostorije svog doma.

Proljetne dekoracije

Cvijeće je glavni ukras proljetnih dana, a ako nemate vlastiti vrt, možete ga i sami izraditi od papira ili salveta. Latice dekorativnih cvjetova mogu se izrezati pojedinačno iz kolaža pa nalijepiti na čvrstu podlogu, a za trodimenzionalan efekt mogu se izraditi troslojni cvjetići od šarenog papira sa zavinutim krajevima ili cvjetovi od trakica raznih boja pa pričvrstiti na proljetne grančice.

cvijece
Pravo proljetno cvijeće može se staviti u obične ili improvizirane vaze, koje mogu biti čaše, boce i tegle oslikane bojama za staklo ili omotane mrežicama i vrpcama te aranžirane jedna uz drugu u raznim kutovima vašeg doma. U tegle se kao dodatni detalj mogu staviti kamenčići ili kuglice. Uz njih se za dodatnu dozu zelenila može postaviti pšenica posađena u običnim staklenim ili ukrašenim zdjelicama te omotana šarenom vrpcom. Za sađenje pšenice i manjih biljaka mogu poslužiti i kartonski dijelovi rola toaletnog papira, koje je lako ukrasiti i oslikati raznim bojama i uzorcima.

ukrasizastol

Ukrasi za vrata i zidove

Girlande od papira jedan su od najjednostavnijih ukrasa za napraviti, a pružaju bezbroj mogućnosti za različite uzorke i mogu se objesiti bilo gdje u kući. Za njih je potrebno samo izrezati šareni papir u obliku krugova ili kvadrata, presavinuti te oblike i zalijepiti ih na uzicu.

Ukrasni vjenčići od cvijeća za vrata mogu se ukrasiti vrpcama, mašnama i sitnim figuricama poput zečića, ptica i leptira. Leptiri od papira posebno su čest ukras u ovo doba godine, jer se mogu izraditi na više načina, a zidovima daju poseban proljetni čar. Dovoljno je izrezati oblik leptira iz papira ili kartona pa ga ukrasiti bojama i šljokicama te osušiti preko noći i pričvrstiti na zid ili zavjesu. Čak i obični, neukrašeni oblici leptira mogu izgledati dojmljivo ako su maštovito raspoređeni po zidu.

Ukrasi za stolove

Od papirnatih leptira mogu se napraviti i stolni aranžmani s malo kolaž papira koji se može izrezati u obliku listova ili cvijeća, ili kombinirati s pravim cvijećem. Leptiri oslikani akrilnim bojama mogu se postaviti i na manju drvenu dasku ukrašenu salvetom sa cvjetnim i zelenim motivima.

papirnatiukrasi

Rascvjetane grančice u jednobojnim posudama svijetlih boja jedan su od najjednostavnijih načina za unošenje svježine u vaš dom. U nedostatku vaza, mogu se upotrijebiti i obične staklene zdjele, posudice i čaše ukrašene bojama za staklo, a kombinacije niskih čaša oslikanih raznim uzorcima mogu poslužiti i kao svijećnjaci za dodatno uljepšavanje ambijenta u večernjim satima.
Za dodatne ideje za proljetno ukrašavanje doma, pregledajte naš party asortiman.