Kreativni ukrasi i čestitke za Valentinovo

Valentinovo nije samo praznik zaljubljenih, već odlična prigoda da se na kreativan način s prijateljima i obitelji podijele veseli trenuci i stvore lijepe uspomene. Od svih praznika, upravo Valentinovo zahtijeva najviše vlastitog truda, jer su kreativni ukrasi, čestitke i pokloni iz kućne radinosti najbolji način da se izraze osjećaji i podijeli užitak darivanja. Pokloni i čestitke su jednostavni, jedinstveni i ostaju kao uspomene koje će voljene osobe pamtiti dugi niz godina.

Čestitke za Valentinovo

Najbolje čestitke za Valentinovo upravo su one izrađene vlastitom rukom, a onima koji nisu nadareni za crtanje mogu pomoći računalo i miš. Za izradu čestitki za praznik zaljubljenih može poslužiti doista sve, od olovaka i flomastera preko raznobojnih trakica i kolaža do zajedničkih fotografija. Ključna je crvena boja, čije se nijanse i uzorci mogu kombinirati na bezbroj načina, u bezbroj oblika.

Fotografije se mogu kombinirati s ukrasima, ili se od njih može napraviti kolaž koji će biti dio poklona. Na čestitke se mogu nalijepiti na srca izrezana iz ukrasnog papira, ili se prethodno obraditi na računalu pa nalijepiti s gotovom pozadinom.

cestitka_za_valentinovo

Umjesto čestitki standardnog ili srcolikog oblika mogu se izraditi i profili ptičica ili otisci dlanova od kartona sa srcem u sredini, koji će držati poruku čestitke. Ako je poruka duža ili želite iskoristiti više starih fotografija, čestitka može poprimiti i oblik harmonike. Ako ćete čestitku predati osobno, umjesto obične omotnice možete upotrijebiti pahuljicu od papira, kojom svoju poruku možete umotati u čipkaste uzorke raznih oblika i boja.

Srca od papira

Srca od papira jedan su od najjednostavnijih ukrasa za napraviti, a mogu poslužiti kao detalji na čestitkama, ukrasi na kutijama s poklonima i drvcima za Valentinovo, ili kao sobne ili stolne dekoracije. Srca se mogu izraditi od običnog ili kolaž papira, kartona, ukrasnog papira, folije ili salveta, a njihov oblik i veličina ovisit će o pojedinom ukusu i svrsi.

srca_od_papira Za romantičan ugođaj u domu, mogu se izraditi girlande od raznobojnih srca te pričvrstiti na zidove kuhinje ili sobe. Dovoljno je izrezati srca raznih boja i veličina od kolaža, pričvrstiti ih selotejpom za uzicu te nekoliko takvih girlandi pričvrstiti na letvicu ili štapić pa staviti na zid ili prozor. Srca se mogu napraviti i od trakica papira pa u nizu povezati u vesele lance. Takve se trakice mogu izrezati od kolaža i ukrasnog papira s različitim uzorcima.

Kutije u obliku srca za poklone također nije teško izraditi, a one pružaju bezbroj mogućnosti za raznobojne uzorke, teme i detalje po vlastitom ukusu. Za njih su potrebni samo karton, ukrasni papir, škare i ljepilo ili obostrano ljepljivi selotejp, a umjesto ukrasnog papira mogu se upotrijebiti vlastiti crteži ili ispisi digitalnih fotografija.

Takve kutije predstavljaju unikatnu ambalažu za poklone, a za njihovu izradu potrebno je izrezati dva srca od kartona i dvije trake različite širine. Trake trebaju imati zupce sa strane kojima će se pričvrstiti na srca: jednu na dno, a drugu na poklopac kutije. Gotova kutija može se ukrasiti kolažem, ukrasnim trakama, mašnama ili cvijećem.

Za dodatne ideje i inspiraciju za ukrašavanje, pogledajte koje proizvode trenutno imamo na akciji!