ukrasavanje jaja za uskrs

Izradite sami maštovite uskrsne dekoracije

Uskrsni blagdani odlično su vrijeme da ukrasite svoj dom prvim proljetnim cvijećem i maštovitim dekoracijama koje će unijeti dobro raspoloženje među ukućane i upotpuniti blagdanski ugođaj kada počne vrijeme okupljanja, školskih praznika te ukrašavanja pisanica i uskrsnog stola.
Uskrsne dekoracije mogu poprimiti bezbroj oblika i pronaći svoje mjesto u raznim kutovima vaše kuće, od vrta preko ulaznih vrata do kuhinje i dnevne sobe. Sve ovisi o vašoj sklonosti kreativnim idejama i uređenju doma jer, uz malo mašte i vremena, čak i običan papir može poslužiti za izradu neobičnih ukrasa s uskrsnim motivima koji će u vaš dom unijeti blagdanski duh i veselje.

Dekoracije za Uskrs

Osim tradicionalnih dekoracija – cvijeća, uskrsnih vijenaca i pisanica – svoj dom možete ukrasiti originalnim visećim ukrasima od papira s uskrsnim motivima, uskrsnim drvcima i raznim dekorativnim predmetima koje možete izraditi i sami u danima uoči Uskrsa, u društvu djece i najbližih.

ukrasi za uskrs

Uskrs dolazi s prvim danima proljeća pa, kako bi dobro upotpunile ugođaj, blagdanske dekoracije trebaju biti veselih i živih boja. Kolaž raznih boja izrezan u obliku jaja može se tako pretvoriti u ukrasnu girlandu za hodnik, a jaja od papira mogu se dodatno ukrasiti samoljepljivim kolažom ili flomasterima.

Manjim jajima od kolaža i ukrasnim vrpcama može se ukrasiti uskrsno drvce te postaviti na istaknuto mjesto u vašem domu. Kolaž može poslužiti i za ukrašavanje vrta, jer je od njega lako izraditi jednostavne oblike pilića koji će unijeti živosti na zelene površine.

dekoracija stola za uskrs
Za one koji se ne boje zaprljati ruke, tu su plastelin i glina, od kojih se mogu izraditi jednostavne figurice uskrsnih likova poput pilića i zečeva, koje mogu ukrasiti blagdanski stol i police u vašem domu.

Ukrašavanje jaja za Uskrs

Ukrašavanje jaja uvijek je glavna aktivnost uoči Uskrsa, a kako posebno uveseljava djecu, može se pretvoriti u obiteljski izlet u kreativnost. Pisanice se mogu ukrasiti na bezbroj načina, i to ne samo bojama. S malo papira neobojena se jaja mogu pretvoriti u likove s očima, zečjim ušima, krilcima pilića, brkovima, monoklima, krunama, šeširićima, sunčanim naočalama, povezima preko oka i leptir-mašnama. Dovoljno je te detalje nacrtati i izrezati pa pričvrstiti na jaje kako bi na stolu imali skupinu šarolikih likova iz bajki i vlastite mašte.

ukrasavanje pisanica
Za ukrašavanje jaja mogu dobro doći i raznobojne vrpce koje će uskrsnom stolu dati određenu dozu elegancije i šarma, a u kombinaciji s jednobojnim salvetama, mogu jaja pretvoriti u zečje likove. Dovoljno je umotati jaje u salvetu te nju pričvrstiti ukrasnom trakicom pa od vrhova salvete oblikovati uši. Takve se pisanice mogu aranžirati u običnim manjim kutijama od jaja, koje se dodatno mogu ukrasiti bojama, ukrasnim papirom, vrpcama, mašnama i grančicama.

Dekoracija stola za Uskrs

Uskrsni aranžmani uvijek čine blagdanski stol ljepšim i daju najmlađima do znanja da je obiteljsko okupljanje važno pa se izrada ukrasa za uskrsni stol i sama po sebi može pretvoriti u obiteljski doživljaj.

ukrasi za uskrsni stol
Osim cvijećem i pisanicama, blagdanski se stol može ukrasiti tuljcima od papira ocrtanim zečjim likovima ili papirnatim siluetama zečeva ili pilića izrezanim iz kartona ili kolaž papira. Takve se dekoracije mogu posložiti oko košarica s jajima i vaza s cvijećem, ili mogu označavati mjesta ukućana za stolom.

Jaja i kolači mogu se servirati u malim kućicama od kartona u kojima živi obitelj čokoladnih zečeva, a same kućice mogu se ukrasiti veselim bojama i uzorcima, livadom od pšenice posijanom nekoliko dana prije samog blagdana te rasvjetom od svijeća i lučica.
Pronađite dodatne ideje za uređenje stola i doma u našoj e-trgovini.